2009/10/27

Happy birthday Loka och ett nystädat kök...

Har tillbringat hela dagen i en konferenslokal på Folkets Hus och heldag med Kommunstyrelsen (mer om det på min polistiska blogg http://fpsandviken-helena.blogspot.com/ )

Blev en bra dag - bra möte, men framför allt riktigt roligt att komma hem. För under mina snart 20 år med barn, så kan jag lätt räkna de gångerna på mina fem fingrar då något av barnen på eget initiativ har passat på att städa (?!) tills man kommer hem. (Har väl snarare varit frågan om motsatsen...) Men (kors i taket) det var precis vad som hände idag - yngste sonen hade inte barat fixat snyggt i kök och vardagsrum utan dessutom passat på att röja i skafferiet... Vilka initiativ - är faktiskt imponerad! Att mina halvfulla paket med lyx-knäcke (supergott till franska ostar) i bara farten hade fått följa med ner i soporna kan man faktiskt ha överseende med i en sådan situation. Kan ju hoppas litegrann på att det kanske händer igen.... Är glad över att jag kom ihåg att passera förbi leksaksaffären på vägen hem och köpa den önskade, specialdesignade spargrisen - med ordet Månadspeng skrivet på ryggen till sonen. Vi hade pratat om det igår, så han blev nog lite överraskad att jag kom ihåg det.

Maken blev minst lika glad som jag för initiativet och utlovade snabbt lite god mat. Kul när vi dessutom firar en 12-åring idag, eller 84-åring kanske man ska säga.

Har "räknat ut" Loka många gånger under de senaste 2 åren, men just nu är hon faktiskt ovanligt pigg just nu - till och med "artrosen" i ryggslutet verkar vara bättre, konstigt nog. Kanske beror på att hon med ålderns rätt blivit jättesocial och ogärna är någon annanstans än där vi är, vilket innebär en hel del spring i trappen för den stackars hunden. Är vi ensamma hemma hon och jag får jag inte ens gå ner och duscha längre utan att hon står utanför och vill in... Självklart finns tanken på det oundvikliga beslutet där, men jag är så himla tacksam för att ha fått lite tidsfrist och att hon just nu, i alla fall verkar må riktigt bra för sin ålder...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar