2009/02/21

Skönt med helg...

Oj, vad skönt det var med helg! Har kört på i 110 hela veckan och orkade nästan inte upp igår morse... Tack och lov var det lugnt på jobbet eftersom det var fredagen innan sportlovet, så väl där så kändes det rätt OK ändå. På kvällen ville tonårssönerna åka ner på stan och äta pizza och så fick det bli. Efteråt besökte vi den utflugne bonussonen en stund och jag höll nästan på att somna.

Är ändå glad över att jag la ner lite energi på de engelska besökarna. Torsdagskvällen i Gävle med S och 14 engelsmän var riktigt trevlig även om det var lite rörigt inledningsvis innan 16 personer enats om det var trevligare, billigare och bättre på puben eller på den restaurant som S hade bokat bord på. Det blev till slut puben, ett antal rejäla burgare, några öl, en massa roliga diskussioner och 22-bussen tillbaka hem igen.

Det förra inlägget om bloggande elever har f.ö. uppmärksammats och det har blivit några mejl och telefonsamtal. Efter samtal med min kollega, A, så har vi bestämt oss för att ta upp och prata kring det efter sportlovet och förmodligen även att på något sätt involvera föräldrarna i diskussionen. Vad är OK och vad är inte OK att skriva? Överhuvudtaget är ju faktiskt den svenska yttrandefriheten, tryckfriheten och offentligthetsprincipen intressanta att diskutera. Det ser ju onekligen inte ut så överallt i världen. I flera länder med andra typer av regimer så riskerar man fängelsestraff om man bloggar, så det skiljer ju sig lite..

I övrigt tänker jag ägna helgen åt att baaaara ta det lugnt! Rensa upp hemma, lyssna på Haydn och försöka att varva ner.

1 kommentar:

  1. Himla intressant att följa diskussionerna kring vad som är lämpligt och inte kring elevernas bloggande om bl a lärare. Ta det lugnt i helgen nu ;)
    Kram

    SvaraRadera