2010/02/06

Melodifestivalen - live på TV:n och datorn...

Blir onekligen ytterligare en dimension att följa direktsända program med breda målgrupper och samtidigt följa alla som twittrar om programmen - en extra krydda helt enkelt.
Kvällens melodifestival var egentligen en rätt trist tillställning, med "bleka" artister som sjöng "gråa" melodier som ingen kommer ihåg. Men med TweetDeck och kolumnen #mel2010 öppen så var det som att följa programmet på ett "jätteparty". Var Dolph cool eller ville man gå och gömma sig när han öppnade munnen? Skulle man rösta eller inte? Hör hip-hop och musikalmusik hemma i melodifestivalen? För korta eller för långa klänningar?
Vem bryr sig - kanske många tycker, tja - det kanske man kan tycka, men rätt underhållande är det i alla fall...

Själv var jag besviken över att det var så lite Örnsköldsvik-tema. Sakande bilder från staden, lokalt potpurri, lokala förmågor eller någonting som hade med Ö-vik att göra.
Varför? Ja, nästa vecka drar ju "cirkusen" vidare hit till Sandviken och med tanke på det arbete och de pengar som vi och de andra kommunerna lägger ner på att anordna Melodifestivalen, så hade man kunnat bjussa på lite mer reklam för stan´.

Nedan lite #mel2010-tweets:

"Kul att följa #mel2010 nu har jag full koll utan ha sett programmet. Tack"
"Som vanligt är det ju Twitter som räddar en direktsändning #mel2010"
"Jag tappade fokus. Vad hände egentligen? Och vad händer med de som det hände för? #mel2010"
"Dolph sjunger som Sean Connery! #mel2010"
"Är det nån som verkligen har ringt och röstat? #mel2010"
"Noterar att Måns har samma kostym-jacka som mig. Hmm. . ."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar