2010/01/27

Lång dag med två möten...

Är trött efter en lång dag med två möten, så det får bli ett kort inlägg, man måste ju sova också...

Först heldagsmöte med styrelsen för Göransson Arena med tunga ärenden som vision, rekrytering av ny VD och revisionsrapport på dagordningen. Känns rejält bra att processen att hitta en ny VD för Arenan har startat och vi kommer nu att gå vidare i arbetet med att fastställa en kravprofil tillsammans med rekryteringskonsulten. Vi tog också beslut om att tillsätta en rekryteringsgrupp där jag kommer att ingå tillsammans med Ordförande och Vice ordförande.

Vi tog också del av revisorernas första utkast till rapport och det var onekligen en både intressant och nyttig dragning. Man har gjort en rad intervjuer, dock bara med en styrelseledamot (Ordförande). Med en samlad styrelse på plats så kunde några frågetecken rätas ut och det var självklart bra för alla parter.
Under kvällen testade jag sedan för första gången att köra telefonkonferens via SKYPE. Vi har under det senaste året kombinerat fysiska styrelsemöten med telefonmöten i FLE:s styrelse och det har fungerat oväntat bra tycker jag. Är skönt att kunna ha en tätare kontakt utan att behöva göra långa resor. Telefonmötena har dessutom per automatik blivit mer effektiva eftersom vi alla tänker efter lite mer innan vi säger något. När man inte ser varandra så måste man mer tydligt hålla sig till dagordningen och inte försvinna över till något sidospår. Dock kostar även telefonmöten pengar och därför bestämde vi oss för att testa SKYPE-konferens idag. En person hade problem med uppkopplingen och det svajade lite inledningsvis, men sedan funkade det riktigt bra och vi kunde konferera i drygt en timme - gratis :-) Toppen - de tusenlapparna vi slapp betala till Telia kan vi lägga på något viktigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar