2010/01/18

Processinriktat arbete i skolans värld...

Är glad över mina 2 superengagerade klassföräldrar, styrgruppsmedlemmar och tillika yrkesmänniskor som stöttar mig och tjejerna i SMSP 2:an i processen att hitta "Världens Bästa Praktik" till nästa läsår.

Drog igång processen i höstas tillsammans med Anders W (engagerad företagare och förälder) eftersom 15 veckors kvalificerad ekonomipraktik är något nytt och något vi aldrig tidigare arbetat med. Kvalitetssäkring är viktigt och hitills har vi jobbat målmedvetet tillsammans med tjejerna under ett antal förmiddagar och diskuterat syften, mål, kravspecar, förväntningar, omfattning, tidsplaner, mötesteknik, säljbrev, pressreleaser, personligt ansvar och nu idag, tillsammans med Torgny, rekrytering och matchning. Mellan mötena delas ansvarsuppgifterna upp på främst eleverna själva.

Så här delvis efteråt, så skulle jag nästan önska att det hade funnits en särskild kurs i processinriktat arbete och mötesteknik eller något i den stilen, för det är helt enkelt så otroligt lärorikt för alla inblandade. Kursen i Rättskunskap har fått stryka lite på foten och får sträckas ut över hela läsåret istället för att få loss tid, men det är det ju definitivt värt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar