2010/09/02

Paneldebatt på gymnasiet

Idag var det skoldebatt för förstagångsväljarna och tredje årskursens elever på Sandvikens Gymnasieskola. Det blev en riktigt kul och livfull debatt, delvis tack vare ungdomsförbundens representanter som levererade tydliga budskap och snabba repliker, delvis tack vare att vi hade flera elever i publiken som ställde kritiska frågor till både alliansens representanter och de röd-gröna.

Utbildning och skola fick självklart stor plats i debatten och att den gjorde nytta blev ganska tydligt när gymnasieeleverna förhoppningsvis fick klart för sig att inget av partierna ville lägga ner Komvux och inget av partierna heller ville avskaffa betygen. De olika åsikterna om friskolor väckte också intresse, speciellt som elever från både Sandvikens Gymnasieskola och Göranssonska skolan fanns på plats i publiken och vänsterns Ida Gabrielsson fick förklara sig både en och två gånger innan eleverna från Göranssonska var nöjda med svaret.

En annan fråga som väckte intresse var bostadspolitiken och där blev skillnaderna mellan blocken rätt tydlig.

Riktigt kul att så många av eleverna engagerade sig i debatten - hoppas att de går vidare och skaffar sig ännu mer information så att de kan känna att de gör ett genomtänkt val den 19 september.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar