2009/03/06

Slottsruiner i Guimaraes och portugisisk folkmusik...

Intensiva dagar är det, från morgon till kväll....

Igår besökte vi Guimaraes - en lite större stad ca 1 mil från Fafe. Otroligt mysig stad som jag absolut skulle kunna tänka mig att återvända till på sommaren. Pittoreska små torg där man kan sitta i skuggan med datorn och en Cappucini och njuta av tillvaron... Dessutom besökte vi en gammal klosterborg och en slottsruin. I slottsruinen var det mer eller mindre klättring som gällde för att ta del av de finaste vyerna. Är tacksam för att jag inte har anlag för svindel...


Senare på kvällen stod våra portugisiska värdar återigen för middagen. Denna gång höll vi till på skolan och både elever, lärare och värdfamiljer var inbjudna. Otroligt god mat (förutom möjligen de små mjuka köttbitarna som jag senare förstod bestod av hönshakpåsen eller något liknande ;-). Dessutom bjöds det på traditionell portugisisk folkmusik.

Hela programmet är väldigt imponerande (även om tiderna ibland är lite portugisiskt flexibla). Har knappt gjort av med några pengar alls eftersom vi blir bjudna på i princip allt!






















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar