2010/10/31

Tid för reflektion...


Har rymt till stugan i skärgården... Rymt från huset som behöver städas, rymt från alla papper som borde sorteras både hemma och på jobbet, rymt till lugnet, skogen och öppna spisen i sommarstugan.

Ibland snurrar ekorrhjulet lite för snabbt, det blir för många timmar på jobbet, för många timmar i möten och alldeles för många måsten, krav, borden och hinna med. De senaste veckorna har det varit så i mitt liv...

Tiden har inte räckt till helt enkelt hur mycket jag än har försökt - och tyvärr har jag väl försökt lite väl mycket, så mycket att magen till slut sa ifrån. Ja, egentligen började den säga ifrån redan i våras, fast jag valde att inte lyssna så mycket till den. För ett par veckor sedan så hade jag inget val längre. Det var nödbromsen som gällde... Minska antalet jobbtimmar och öka antalet vila- och motionstimmar och dessutom, bättre mat, mindre kaffe och ingen alkohol!

För ett par dagar sedan, efter tre "vita" veckor, så kände jag att magen började komma i balans igen. Nu hoppas jag att ytterligare några dagar i skärgården ska få hela mig att "komma i balans". Dessutom så ger det energi att träffa mina nära vänner i Stockholm, vänner som jag känt i 25-35 år.

2010/10/11

Om kursändringar i livet..

Ibland måste man stanna upp, kolla kartan och ta ut ny kompassriktning. Men för att göra detta måste man veta var målet ligger och vart man vill. Ibland är detta lätt, det är enkelt att se målfållan, ibland är sikten mer skymd och man måste ta sig igenom ett och annat grönområde. Att orientera genom livet är inte heller lätt, men det är lättare med kompass...

För snart 8 månader sedan så valde jag att lämna mina uppdrag som ledamot i Kommunfullmäktige och ersättare i Kommunstyrelsen. Jag valde också att lämna det lokalpolitiska arbetet i Folkpartiets lokalförening i Sandviken och att inte kandidera på kommunlistan i valet.

Anledningen var en längre tids interna stridigheter i den lokala FP-styrelsen som kulminerade i samband med nomineringsförfarandet till riksdag och kommunfullmäktige. Då meningsskiljaktigheter övergår i personangrepp är det dags att sätta stopp.

Under våren och sommaren har dock insikten vuxit fram att jag inte är klar med politiken, men också beslutet att det var nödvändigt att hitta nya former och nya forum för ett fortsatt politiskt arbete. För att kunna gå vidare och bestämma hur, var det nödvändigt att hitta vad som egentligen var viktigast och roligast med politiken och vad som från allra första början fick mig att engagera mig politiskt. Jag tror att jag har gjort det, men det tog lite tid. Jag vill fortsätta att vara politiskt engagerad och jag vill fortsätta att kämpa för människors frihet och rätt att påverka sina egna liv och sin egen vardag, för entreprenörskap, företagande och samverkan mellan skola och näringsliv, för en skola med mer fokus på kunskap och kvalitet, för jämställdhet mellan kvinnor och män och ett mångfaldssamhälle där vi berikar och lär av varandra och flera andra saker. Jag vill också även fortsättningsvis vara med och påverka i den kommun och region där jag lever och bor och ett bra sätt att göra detta är genom aktivt arbete i ett politiskt parti.

Efter en lång process och mycket diskuterande, funderande, läsande och reflekterande, om liberalism och konservatism, om socialliberalism och liberalkonservatism och mycket, mycket mer, så föll till slut pusselbitarna på plats och jag beslöt mig i helgen för att avsluta mitt medlemsskap i Folkpartiet Liberalerna och samtidigt registrera mig för medlemsskap på Nya Moderaternas hemsida. Att byta partitillhörighet är inte ett lätt beslut - men det här beslutet känns helt rätt och framför allt, det känns bra, spännande och roligt.

...och ju mer jag läser desto mer inser jag att det för min del egentligen inte alls handlar så mycket om en kursändring, det behövs inte...