2008/03/27

Påsklov med opera, dumplings och grönt té

Kände inte att jag hade något direkt behov av en ny ledighet inför påsken, det var ju helt nyligen sportlov... Fast nu när lovet nästan är slut så måste jag erkänna att det inte var helt fel... Har ju kunnat ägna mig åt de "viktiga sakerna" här i livet som opera, dumplings, grönt té och tjejsnack!

Var och såg Falstaff på Operan i måndags med min mor och en väninna. Vi skulle varit tre gamla tjejkompisar, men en blev tyvärr magsjuk så mamsen fick rycka in. Hon älskar att gå på operan och tvekade inte när tillfälle bjöds även om hon var lite besviken på att det inte var Loa i huvudrollen just den här föreställningen. Det var en rolig upplevelse iaf - en komisk opera - inte direkt vanligt. Saknade dock de där magnifika ariorna, duetterna eller operakörerna som man normalt ryser av - här var det mer fråga om ett lagarbete, som min väninna uttryckte det, men orkestern hade en större roll, det var kul! Operan är dock alltid operan och att bara få sitta där högt uppe i denna mäktiga byggnad, med alla minnen, det vita vinet i pausen m.m skapar en härlig känsla hos mig.

Efteråt gick jag och väninnan, som är en stor kinaentusiast, på restaurang och åt kinesiska dumplings. För min del var det en helt ny kulturell erfarenhet - älskar ny matupplevelser - och det här var både roligt och gott!

Igår blev det mer grönt té och uppiggande tjejsnack när en väninna som för närvarande bor utomlands ringde och ville fika. Även om det går kanonbra att hålla kontakt med alla vänner som spritts både i Sverige och utomlands via mejl, MSN, skype och FB så är det inget som slår att kunna sitta i flera timmar och prata och skratta tillsammans (och dessutom dricka gott, grönt té).

2008/03/16

Vad är viktigt att lägga på minnet?.

Under middagen tidigare idag frågade maken den 9-årige sonen om han lärt sig årets alla månader nu. Januari, februari gick bra och efter viss betänketid även mars, men sen tog det stopp. Han var tvungen att springa ut i hallen och kolla in almanackan. Jag försökte med den gamla ramsan "januari börjar året", men tyvärr utan större framgång. "Jag kan iallafall SAIKs hela laguppställning, kan du?", säger då sonen och rabblar sen samtliga SAIK-spelare med rätt nummer på tröjan. "Nr 1 Joel Othén, nr 3 Linus Pettersson o.s.v." Tvingas att konstatera att det man själv tycker är viktigt att lära sig, det lär man sig. Slår vad om att han utan vidare kommer att lära sig nästa års laguppställning med rätt nummer också, även om SAIK så skulle byta ut halva laget...